MICE – Meeting, Incentive, Convention and Exhibition in Romania

August31

 

 

MICERO Academy of MICE, Brasov, 21.08.2012

MICE Meeting, Incentive, Convention and Exhibition Industry  –  una dintre industriile cu cea mai mare rata de crestere in lume, care pana acum cativa ani nu a existat ca si concept in Romania, iar acum se afla in faza de „fasa” .

Faptul ca acum MICE incepe sa fie perceput in Romania ca si concept, se datoreaza lui Vali Constantin – fondator MICE Academy parte din proiectul MICERO/MICEPRO si altor cateva persoane care se straduiesc  sa il dezvolte.

Pe o parte dintre acestia,  Christian MacedonschiCarpathian Tourism Cluster Romania, Elena TutunaruAegon Romania , Radu CimpoieruGM CongrExpo Service Romania, Calin IlieGM IBIS Gara de Nord Bucharest, vicepresedinte al Asociatiei Hotelurilor din Romania, am avut prilejul sa ii intalnesc pe 21.08.2102, la Brasov.

La invitatia lui Vali Constantin, am participat la evenimentul organizat in vederea infiintarii MICE Academy si a Convention Bureau in Brasov.

Au fost invitate la acest eveniment multe persoane care ar putea sa fie interesate de subiect, cu beneficii  importante pentru companiile, institutiile, pe care le reprezinta, dezvoltare personala, beneficii pentru comunitate, pentru industria turismului si a organizarii de evenimente.

Chiar daca nu au fost multi cei care au raspuns invitatiei, profesionalismul acestora, calitatea prezentarilor si a discutiilor care au avut loc, au facut ca acest eveniment sa fie unul de referinta.

De apreciat este faptul ca au raspuns invitatiei reprezentanti ai unor companii din industria MICE si ai unor Convention Birouri din strainatate. Sunt persoane care stiu ce inseamna sa faci pionierat intr-un anume domeniu, sa dezvolti un lucru ” from scratch” si care respecta initiativele de la Brasov.

Au venit sa ne impartaseasca din knowhow-ul si experientele lor, convinsi fiind de importanta dezvoltarii industriei MICE in Romania, atat pentru industria locala cat si pentru parteneriatele externe care se pot realiza.

Cateva dintre ideile shared:

Milos Milovanovic – President of Serbia Convention Bureau

membru fondator al Serbia Convention Bureau in 2007

 • in aceasta industrie este foarte importanta participarea la Convention Trade Shows  si actiunea de bidding, pentru a crea o reputatie internationala
 • Convention Bureau & Exhibition Industry inseama mult mai mult decat turism, inseamna „ transformation of the society ”

Jamil Benabdallah –  GM EU Detente Consultants

 • Lucreaza la o stategie de dezvoltare a turismului urban pentru Bucuresti
 •  Mai sunt 6 luni pana la Jocurile Olimpice de iarna pentru tineret care se vor desfasura in Romania, pe Valea Prahovei.

Imi amintesc  ca aceasta stire a fost anuntata si s-a discutat despre subiect  cu 2 ani in urma, acum insa nu-si mai aminteste multa lume. Este un eveniment important de care Romania ar fi putut sa beneficieze la maxim.

Katarzyna Gadek si Beata Palis – Krakow Tourist Office si Krakow Convention Bureau

 • informatii intersante despre turismul si evenimentele care se organizeaza anual in Kracovia ( in jur de 3000/an)
 •  o prezentare interesanta despre organizarea Campionatului de Fotbal EURO 2012 Poland – „ „Feel like at Home”  www.krakow.pl  si despre alte evenimente organizate cu prilejul campionatului cum este expozitia cu focus pe sport „ Sports in art ” sau conferinta stiintifica „ History of Polish sports – We all live on sport”

Peter Cramer –  Panem Et Circenses – a reprezentat  www.brotvndspiele.de  – agentie de marketing ale carei concepte combina marketingul traditional cu Social Media si Live-Communication

 • a prezentat studii de caz interesante pe proiecte MICE
 • a conceput un produs MICE Marketing 2.o  – Social Media solutions for the Meeting Industry, considerat cel mai bun produs de nisa pentru MICE in Germania

George Beloukas – owner of Foititrips Turism Agency

 • in parteneriat cu MICE Academy , urmareste de dezvolte proiecte de turism cu destinatii in Romania si Grecia
 • a prezentat un loc minunat, plin de istorieinsula Samos, pe care doreste sa o promoveze in Romania ca destinatie MICE

 

 

Sper ca s-au simtit bine in Romania, ca le-a placut Brasovul si Castelul Bran si ca acest eveniment ar putea sa reprezinte inceputul unei valoroase colaborari.

Respectele mele pentru toti cei care au participat la acest eveniment!

 

 

 

 

 

 

 
 • Log in