Red Hot Chili Peppers “We’ve been waiting for you since ’83” in Romania

September3

RHCP  „ I’m with you”  31.08.2012, Bucuresti – Awesome!!!


the article in english

We’ve been waiting for you since ’83”, acesta a fost mesajul a celor peste 50.000 de fani Red Hot Chili Peppers, veniti la concertul din Bucuresti.

Red Hot Chili Peppers a concertat prima oara in Romania spre bucuria zecilor de mii de fani care i-au primit cu multa caldura si entuziasm.

Piesele de pe noul album „ I’m with you” , hit-urile indragite: „Dani California”, „Can’t Stop”, „Scar Tissue”, „Californication”, „By the Way”, „Give It Away”,” Monarchy of Roses”, „Under the Bridge”, modul profesionist in care s-a prezentat trupa, energia pe care o degaja si reuseste sa o transmita publicului,  primirea calduroasa cu care au fost intampinati de catre cei 45.000 de oameni adunati in Arena Nationala Bucuresti – un loc potrivit pentru astfel de evenimente, au facut ca seara de 31.08.2012 sa fie o seara speciala, plina de entuziasm.

Cand spun primire calduroasa, ma refer nu doar la aplauze si ovatii ci la piese cantate impreuna cu trupa, de aproape intreaga arena ( click pe foto mai jos….ca exemplu…..Nice!)

Acest lucru a creat o atmosfera impresionanta iar membrii trupei au aratat ca fiind la fel de impresionati prin modul in care au multumit ( Flea cu lacrimi in ochi care se vedeau pe monitoare :) ), pe rand, publicului. Si asta, nu pentru ca nu sunt obisnuiti sa fie iubiti worldwide si sa cante impreuna cu fanii toate piesele. Pur si simplu, cred ca au gasit in Romania mai multi fani adevarati, mai mult entuziasm si o atmosfera mai „ amaising”  (cum a spus Chad in timp ce arunca betele de la tobe spre multime), decat se asteptau sa gaseasca.

Red Hot Chili Peppers este una dintre cele mai indragite trupe rock alternativ de pe planeta, cea care a reusit aproape in fiecare an, incepand cu 1983 cand a scos primul album, sa se reinventeze, in stil si imagine. Au scos 10 albume pana acum, cel mai de referinta fiind „ Blood Sugar Sex Magik” in 1991, care a insemnat introducerea unui sound nou, diferit, in lumea muzicii rock alternativ. Cel mai recent album este „I’m with you” .

A fost prima oara cand am ajuns pe stadionul National Arena din Bucuresti si m-am bucurat ca in sfarsit exista un astfel de loc ( cu ajunsurile si neajunsurile lui, dar in general,  I liked it!).

Concertul  Red Hot Chili Peppers este primul concert organizat aici.

Avand o capacitate de peste 50.000 de locuri, Arena Nationala din Bucuresti a fost definitivata de curand, fiind construita in locul Stadionului National ( construit in 1953).

Primul eveniment sportiv gazduit aici a fost a fost  Finala UEFA Europa League 2012.

Arena Nationala Bucuresti  intra in categoria UEFA Elite Stadium ( Category 4).

Este de asemenea, un loc potrivit pentru organizarea unor concerte ca si RHCP (sper  ca organizarea tehnica sa fi fost in asa fel facuta incat sa nu fi existat pagube prea mari, ma refer la gazon si sa se organizeze si alte concerte aici ), oferind un cadru civilizat, lucru care cantareste mult in reusita unui astfel de eveniment.

Organizatorii concertului au reusit sa faca fata numarului de oameni adunati acolo, singurul mare neajuns, simtitor, au fost cozile imense la apa, suc, bere, ce se mai vindea pe acolo. Erau doua cozi distincte care trebuiau parcurse daca vroiai sa cumperi ceva, una pentru jetoane si cealalta pentru produse. Timpul acela de asteptare pana la inceperea concertului ar putea fi folosit intr-un mod mai util, eficient, educativ de catre marketeri .

Au fost multe companii sponsori si companii care au folosit acest prilej pentru a-si face publicitate; doar o parte dintre ele au reusit sa se detaseze prin cateva actiuni care au intr-adevar  sanse sa aiba ca rezultat cresterea notorietatii brand-ului ( brand awarness) si anume, acele actiuni care au fost personalizate pe target-ul concertului, fiind utile consumatorilor.

Asa s-a vazut si s-a auzit de la peluza.

Tot de aici am vazut cel mai bine acel banner lung  si rosu care a circulat purtat de bratele celor aflati pe gazon pana cand a ajuns in fata trupei  Red Hot Chili Peppers, in primul rand, cu mesajul :

„ We’ ve been waiting for you since 83”.

 

 

 

 

 

 

 

 

posted under Concerte
 
  • Log in