Elemente din online marketing
 
E-mail Marketing - Newsletter
 
                                                                                                                                                                 content 2011

Campaniile de E-mail Marketing au ca scop consolidarea relatiilor cu clientii si intarirea reputatiei brand-ului, fiind una dintre strategiile folosite pentru cresterea ratei de conversie a site-ului de referinta ( transformarea clientilor potentiali in clienti activi).

Cateva informatii importante despre E-mail Marketing:

Metoda de fidelizare a clientilor, acestia fiind indemnati sa subscrie pentru a primi informatii prin-un newsletter, inscrierea insemnand completarea unui formular in care clientul isi lasa anumite date de contact 

Datele de contact solicitate nu trebuie sa fie detaliate, cele mai importante sunt numele, adresa valida de email, aria geografica si eventual telefon. Toate informatiile colectate trebuie sa intre intr-o baza de date, care sa poata fi accesata si folosita in campaniile de direct e-mailing

Creati relevanta prin segmentare; baza de date trebuie sa poata fi segmentata dupa criterii multiple ( datele de contact sau subiecte de interes), astfel incat, cei care primesc informatiile pe e-mail sa le fi solicitat, astfel, traficul indreptat catre site, este cel targetat.

Pentru o rata mare de deschidere, informatiile transmise trebuie sa fie relevante pentru cei care le primesc, titlul newsletter-ului fiind foarte important iar baza de date sa fie formata din public targetat

Instrumentele folosite pentru analiza rezultatelor campaniilor e-mail marketing, ofera informatii legate de cati au primit, cei care l-au primit si rata de deschidere.

Un rol important pentru succesul campaniei il are contentul iar pentru deschidere, este foarte important titlul mesajului si personalizaea mesajului.
Este de dorit ca newsletter-ul sa nu fie trimis mai mult de o data pe luna
Find o metoda de marketing one-to-one, personalizarea mesajului duce la consolidarea relatiei client-companie iar oferirea informatiei asteptate de catre clienti, duce la fidelizarea acestora fata de brand/ produsele si serviciile oferite

Tendinte in E-mail Marketing

Pentru a obtine rezultatele scontate, modul in care este prezentat newsletter-ul este foarte important. Trebuie acordata atentie atat elementelor de design ( atractiv, cu un look&feel placut ) cat si pentru partea functionala, care tine de link-uri catre subiecte de interes, interactivitate.

Este esential ca newsletter-ul sa poata fi citit indiferent de sistemul de operare sau browser-ul folosit, fara sa fie nevoie de un software special.

Clientii trebuie sa poata sa aleaga cat de des doresc sa primeasca newsletter-ul, sa poata sa-l recomande mai departe, sa acceseze link-uri cu informatii detaliate, sa se conecteze la retele de socializare

In 2 secunde, newsletter-ul trebuie sa capteze atentia cititorului. Continutul trebuie sa fie convingator, clar, scurt si relevant. Titlurile sa fie sugestive si sa indemne la actionarea elementelor Call-to- Action.

Exista o legislatie in privinta transmiterii newsletter-elor si destinatarii au invatat acest lucru; trebuie sa existe optiunile de abonare/ dezabonare, de acceptarea sau non-acceptarea primirii acestuia in continuare.

Verificarea fiecarui detaliu este esentiala ( link-uri, exprimari, acuratete), tocmai pentru ca mesajul trebuie sa fie concis si convingator si atunci orice eroare iese usor in evidenta.

Pentru a genera profit, marketingul prin E-mail trebuie sa fie o actiune targetata.
„ Este mult mai simpul si eficient sa cresteti afacerea prin cresterea ratei de conversie decat doar prin cresterea traficului” (Eisenberg, Jeffrey co-fondator al FutureNow, Inc.).

Achizitionarea unei baze mari de e-mail-uri ofera mult mai putine sanse de succes decat o campanie cu un puternic indemn la actiune, orientata catre un public tinta clar definit, mai ales daca acesta este format din persoane care s-au abonat in a primi newsletter-ul.

Pentru a avea o rata mare de succes ( rata de deschidere a e-mailului), baza de date trebuie updatata si verificata pentru a nu avea adrese de email care nu mai sunt actuale, sau sunt incorecte.

Un rezultat important al marketing-ului prin e-mail este consolidarea si cresterea reputatiei brand-ului, mai ales daca informatiile trimise vin din partea unor persoane autorizate, cu knowhow si experienta in domeniu.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright