Concert Leonard Cohen, Bucuresti 22.09.2012 – „Old ideas”, intr-o noua reverenta

September26

 

 

 the article in english

Pe data de 22 septembrie 2012, in Piata Constitutiei din Bucuresti, la ora 20.00 fix, cei veniti sa-l asculte pe Maestrul Leonard Cohen, vibreaza la primele acorduri ale vocii sale inconfundabile.

Concertul promoveaza noul album „Old ideas”, album care, inca din prima saptamana de la aparitia sa pe piata, a ajuns pe primul loc in topurile din intreaga lume.

 

 

( o secventa din concert, click pe photo)

Elegant, pretios, Leonard Cohen ne-a incantat cu prezenta si muzica sa.

Muzica lui e aparte.

Originalitatea consta cred, in modul diferit, in care aceasta devine muzica.

Mai intai sunt trairile interioare ale artistului care sunt exprimate, cu talent, in versuri pline de profunzime si continut, rostite apoi, cu o fascinanta voce, ca o recitare cantata.

Pentru a incanta, a ne incanta cu totul, vocea lui este acompaniata in ritmuri si linii melodice perfect alese si interpretate de muzicieni profesionisti.

(Leonard Cohen feat U2 “Tower of Song”, click pe photo)

Parerea lui Bono, solistul U2 ( si nu doar a lui) este ca vocea lui Leonard Cohen este cea mai sexy voce a unui soul singer. Acesta considera piesa „ Tower of Song”,” a masterpiece”, piesa pe care o canta dealtfel impecabil impreuna cu Leonard Cohen, transmitand faptul ca se regaseste in mesajul acesteia.

Timp de 3 ore, toti cei prezenti au ascultat cuminti, cu incantare, piese ca „ Dance Me to the End of Love”, “The Future”, “Bird on the Wire”, “Everybody Knows”, “Who By Fire”, “Darkness” , “Come Healing”, “In My Secret Life”, “Waiting For the Miracle”,  “I Can’t Forget””Tower of Song”, “Night Comes On”, “Suzanne”, “Heart With No Companion”, “The Gypsy’s Wife”, “Democracy”, “Hallelujah”, “I’m Your Man”, apoi, cu un zambet in coltul gurii ( cred), Leonard Cohen a iesit de pe scena, in aplauzele publicului,  intr-un dans plin de umor si optimism.

La piesele de bis cantate in ultima jumatate de ora, publicul in picioare, a inceput sa danseze timid, pe ritm……”till the end of Love”. Pentru ca Love, pentru tot, a fost sentimentul transmis in acest concert si Respect pentru cei din jur, pentru echipa sa, in fata careia, intr-un gest inaltator, si-a scos palaria.

Iar atunci cand Leonard Cohen a ingenunchiat pe scena, cu capul descoperit, multumind pentru „privilegiul si onoarea de a canta inca o data in Romania”, sunt sigura ca aproape toti cei 15.000 de participanti la show, au facut o reverenta in fata acestui fascinant artist.


posted under Concerte
 
  • Log in