Jocurile Olimpice – cel mai puternic brand

August10

olimpyc flag

the article in english

Jocurile Olimpice Londra 2012 – Inspire a generation – cel mai important eveniment al anului

Tenacitate, determinare si optimism sunt insusiri de baza care ii caracterizeaza pe sportivii participanti  si care, in aceste zile in care se desfasoara Olimpiada  la Londra, sunt aduse la scara de valori.

Bucuria reiese din faptul ca datorita celor implicati direct in sustinerea, organizarea evenimentului ( organizatori, parteneri, sponsori, etc.)  si datorita Mass Media, New Media, din ce in ce mai multi dintre cei care participa ca simpli sustinatori ai acestor sportivi, rezoneaza la aceste valori. Iar mediul online, Social Media are un rol estential in sesizarea si analiza acestui feedback.

Valorile Jocurilor Olimpice sunt exprimate prin simboluri si sunt menite sa inspire noi generatii:

  • Flacara Olimpica – numita si „ flacara sacra” este aprinsa de lumina soarelui in Grecia, in orasul antic Olimpia, locul desfasurarii Jocurilor Olimpice in antichitate si este purtata de atleti, prin stafeta, pana in orasul gazda si arde pe toata durata desfasurarii evenimentului.
  • Motto-ul, enuntat de Pierre de Coubertin , cel care a intemeiat  Jocurile Olimpice Moderne (1896): „ Citius, Altius, Fortius” , „ Mai repede, mai inalt, mai puternic ”
  • Ordinul Olimpic, distinctie acordata unor personalitati care au avut o contributie importanta la Jocurile Olimpice, este reprezentat printr-un colier  format din inelele olimpice, incununate de ramura de maslin ( „kotinos” – cununa din ramura de maslin care era asezata pe capul invingatorilor la jocurile olimpice din antichitate).

Pana acum, se pare ca Nadia Comaneci este singura personalitate sportiva care a primit Ordinul Olimpic de doua ori ( in 1984 si  in 2004)

  • Cele 3 valori care stau la baza desfasurarii  Jocurilor Olimpice: sport, mediu inconjurator si cultura
  • Inelele Olimpice, cele 5 cercuri colorate, inlantuite, reprezinta cele 5 continente unite prin intalnirea si intrecerea  sportivilor din intreaga lume. „ Cele sase culori ( albastru, galben, negru, verde si rosu, inclusiv fondul alb) reprezinta toate natiile, fara exceptie…..”( Pierre de Coubertin)

Inelele Olimpice, „ simbol international al pacii si prieteniei”  cum il considera Pierre de Coubertin, au ajuns sa fie cel mai recunoscut simbol in lume, iar Jocurile Olimpice, cel mai puternic brand la aceasta ora.

Pentru toate acestea, dedic cu bucurie primele pagini din blog acestui eveniment.

 
  • Log in