Pentru atentie acordata nazuintelor

November1

Publicat 1 November 2016

Toate articolele din blog in Lifestyle in pagina principala

articolul in engleza 

lights-googleDedic aceste randuri in memoria oamenilor pe care i-am cunoscut si a celor pe care nu i-am cunoscut, care prin comportament, atitudine, atentie oferita celor din jurul lor, prin determinare, au urmat, cu cata intelepciune au putut, ceea ce au inteles din menirea pe care o au in aceasta viata.

Printre acesti oameni se afla cativa prieteni, bunicii, tata…

Cred ca pentru toate schimbarile pe care ni le dorim de la aceste vremuri, in aceste timpuri, este nevoie de schimbarea nepasarii, a lipsei de respect, a lipsei aplecarii cu atentie asupra dorintelor, nazuintelor, incercarilor de a face sa se intample lucruri bune. Incepand cu realizari marunte dar care pot sa aiba o insemnatate deosebita daca o intelegem, si pana la realizari care ajung sa faca diferente, pentru o lume mai buna.

nature pinterest2Apoi, dupa ce acesti oameni pleaca din aceasta viata, ne amintim catva timp de ei, apoi uitam. Iar cu o astfel de atitudine, e greu sa iti gasesti rostul in viata si sa il urmezi; chiar nu ai timp sa il cauti; ajungi sa ai frustrari, invidii, care incarca si care nu lasa sa se construiasca relatii, la randul lor constructive.

henryford-google-5In trecut, cu toate greutatile, lumea era mai atenta si mai apreciativa; oamenii se straduiau „sa lase ceva in urma lor” si acest lucru ajungea sa fie respectat macar de generatiile urmatoare, care erau educate si in acest sens. Atunci, se construia pe nazuinte valoroase, idei inovative, inventii.

paris-concert-david-guetta-euro-2016Cred ca acum, mai mult ca oricand, este nevoie de atentie, luare in considerare, creare de sanse, pentru ca,

~a actiona pentru o lume mai buna~, chiar ~ salvarea lumii~ nu au fost nicicand mai reale, mai aproape de nevoia de actiune si mai departe de a fi utopice

img_9462Dedic aceste randuri si pentru #Colectiv, pentru cei care au plecat si pentru cei care au ramas, si celor care au inteles ceva din acest tragic eveniment.

Pentru mine au fost momente de suferinta pentru tot ce se intampla in acele zile. Dar, doar suferinta nu ajuta, doar cuvintele, doar  sa simti de ce nu era bine si  cum ar fi trebuit sa se intample salvarea lor, nu ajuta. Ar fi ajutat poate, daca ar fi existat ascultare, empatie si acest lucru imi accentua suferinta.

In aceasta vara, dupa multi ani, am ajuns trei zile in Vama VechePoate pentru ca pentru multi din #Colectiv eram la ei acasa, au fost cateva momente in care parca se scriau randuri pentru viitor impreuna cu cele de astazi…

img_9455

img_9482img_9485 img_9492

 

 

posted under moments
 
  • Log in