Despre Schimbare, de Ziua Nationala a Romaniei

December1


Romanian National Day

articolul in engleza

Eu catre Lucas, 6 ani:

Care este diferenta intre bucurie si fericire?

Pentru ca raspunsul  la descarcarea unui joc dorit a fost ca este bucuros si fericit

Lucas:

*Bucuria este cand esti vesel

*Fericirea este cand e mai bine

Pentru ca Romania sa fie bucuroasa si fericita, trebuie sa iasa dintr-un cerc in care se invarte de ani de zile incet, deznadajduitor, obositor. Este nevoie sa evolueze.

Ca sa evolueze, Romania trebuie sa se schimbe.

Pe langa frumuseti  si bogatii naturale cu care a fost daruita, Romania trebuie sa insemne oameni; trebuie sa insemne simtire colectiva, gandire colectiva si o buna comunicare a ceea ce este util, relevant, valoros.

olympic

Schimbarea presupune construirea unui set de valori, le-am numit valorile olimpice sau valorile olimpismului: respect, demnitate, credinta, inima deschisa, determinare, tenacitate, optimism, energie, teamplay…

Acestea trebuie sa functioneze drept repere.

Acest set de valori colective sa le spunem, se formeaza prin recastigarea increderii.

Si nu ma refer acum la increderea oamenilor in alti oameni care ii guverneaza ci la increderea in rezultatele pe care oamenii ajung sa le vada in jurul lor si in vietile lor.

Vazand ca se poate, oamenii pot sa ajunga sa schimbe la ei insisi ceea ce ajung sa inteleaga ca ar putea fi necesar

love_comes_in_all_colors_by_pinkparis1233-d429dkg

Aceasta incredere se poate construi prin:

~concentrare pe tanara generatie, prioritizarea programelor potrivite, eficiente de educare si educatie;

Tinerii sunt viitorul, ei se adapteaza, doresc sa traiasca intr-o lume buna, sunt conectati, inteligenti, cu inimi deschise;

Trebuie sa ii ajutam sa isi gaseasca directia in viata, sa le creem sanse, sa le creem motive de bucurie; Trebuie sa ii ascultam, sa le acordam credibilitate si sa invatam lucruri pe care le avem de facut in prezent pentru viitor

~colaborare intre stat si mediul de business privat, sustinerea dezvoltarii acestuia; statul si mediul de business privat ar trebui sa functioneze ca un intreg

~prioritizare cu focus pe calitate, eficienta, eficacitate, rezultate care sa genereze resurse

~concentrarea pe valoare, calitate, diferentiatori si comunicarea organizata, adecvata a acestora

~deschidere catre oameni valorosi, catre idei inovative, catre leadership, catre oameni care doresc si care pot sa se implice, sa ajute prin knowhow, knowledge, viziune

cybernetics 2

Lucrurile trebuie sa se miste repede, rezultatele trebuie sa se vada in timp scurt.

Timpul este o resursa din ce in ce mai pretioasa.

Trebuie sa incercam sa facem astfel incat copiii nostri sa nu fie inca o generatie de sacrificiu.

Romania trebuie sa isi defineasca pozitia pe plan international si sa ia atitudine la situatiile globale, sa ofere sprijin real si sa vina cu solutii relevante, argumentate care pot sa aduca rapid rezultate.

Romania a aratat ca este posibil in istorie, cand in cativa ani a devenit granarul Europei cu capitala la Bucuresti, oras cosmopolit, denumit Micul Paris. Astazi sunt oameni valorosi, unii dintre ei cunoscuti, altii mai putin cunoscuti, care pot sa se implice si sa sprijine. Tragicul eveniment de la #colectiv a creat o actiune fara precedent, cand oamenii au iesit in strada, fara leaderi si organizare, cu copiii de mana, aratand ca vor o viata mai buna si mai sigura.

cybernetics 6

In situatii de criza, nu gradul de adaptabilitate este cel mai important lucru, ci, cele mai importante sunt capacitatea de reactie, de a lua cele mei potrivite decizii, in timp scurt, cu resurse limitate, tinand cont de oameni ; crearea planurilor de contingenta; sprijinul solicitat, primit si pregatirea de a acorda sprijin, mai departe.

In tot acest timp, speranta trebuie hranita si acest lucru se face prin credinta, comunicare potrivita si masurarea rezultatelor.

climatechangeIn aceste zile are loc la Paris intalnirea #COP21, Conferences of the Parties, la care participa liderii lumii, politicieni, oameni de business, oameni de stiinta, care vor sa propuna solutii concrete pentru probleme stringente cu care se confrunta omenirea, despre pace si incalzirea globala.

Romania trebuia sa fie prezenta cu solutii viabile si valoroase.

 

Hearty ConceptImi ofer cunostiintele, experienta, aptitudinile, pentru a veni cu solutii viabile prin proiectele Hearty Concept, imi doresc ca aceste proiecte, cum este ~The young generation is our future~ sa ajunga sa fie implementate.

De asemenea, mi-as dori ca afirmatia „ My job is to make tomorrow’s world better ” Steve Rogers #MarvelMondayMotivation, sa isi gaseasca loc din ce in ce mai mult si in Romania, deoarece reprezinta un mod de gandire care creeaza premise pentru schimbarea de care este nevoie…

12/01/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

posted under Hearty Concept
 
  • Log in