The young generation is our future

February11

 the english article

Concluzia conversatiei avuta cu fiica mea se refera la un viitor mai bun.

Pentru un viitor mai bun este nevoie de o generatie de tineri cu o atitudine buna, care arata bucurie si dorinta de performanta.

Drumul catre performanta este cel care iti face placere, care iti aduce bucurii. De aceea, el trebuie sa porneasca de la ceea ce iti place sa faci, ceea ce iti doresti, hobby-uri

teamPe toate acestea le gasesti atunci cand ai inima deschisa. Acolo, gasesti ceea ce iti place cu adevarat. De acolo porneste legatura cu acea parte creativa, care te poate ajuta sa creezi/design drumul pe care il doresti pe mai departe.

designAcest drum trebuie dezvoltat continuu, pentru a deveni drumul catre performanta. Pentru acesta este nevoie de munca, perseverenta, ambitie, ordine, disciplina, lucruri care trebuie facute si care tin mai mult de latura pragmatica. De aceea, drumul catre performanta presupune capacitatea de a echilibra continuu aceste doua parti, partea creativa si partea pragmatica.

Performanta este data de rezultatele obtinute dar si de calitatea drumului catre atingerea lor, pentru ca „ ajuns acolo unde iti doresti, sa reprezinti un model pentru cei din jur, sa fii apreciat”.

Tinerii au nevoie de modele/referinte bune si de calitate. Cei care vor reusi sa-si creeze drumul cel mai bun si care il vor dezvolta, vor deveni modele/referinte pentru generatia urmatoare, pentru comunitate.

Ca o concluzie,  pentru tineri, drumul ales este cel care duce la performanta daca impleteste:

  • ceea ce le place/ ce si-ar dori sa faca/hobby-urile
  • ceea ce trebuie sa faca, munca/ perseverenta/disciplina….
  • existenta pe tot parcursul drumului, da unor repere valoroase, de calitate, cum sunt valorile olimpice: demnitate, parteneriate, teamwork, fairplay, determinare, tenacitate, respect, performanta, valori, modele pentru tineri

Pentru toate acestea, tinerii au nevoie alaturi de ei, de colaborarea/teamwork parinti, profesori, profesionisti din diferite domenii, reprezentanti ai comunitatii, care la randul lor au drept repere/highlights-uri, aceleasi valori.

Important este ca exista variante pentru toate acestea…..depinde de noi, cei care putem si dorim, sa facem lucrurile bune posibile

 
  • Log in