Christmas TEA & Responsibility

December22

 5 o’clock @ 6 o’clock, Lifestyle & Business Casual Events

the article in english

In cadrul evenimentului 5 o’clock @ 6 o’clock, Lifestyle & Business Casual Events din decembrie, organizat Marti, 18.12.2012, la IBIS Hotel Bucuresti, am dat START pentru THE OLYMPICS.

THE OLYMPICS este programul de responsabilitate Hearty Concept, care are ca obiectiv sprijinirea activitatilor sportive si sprijinirea aplicarii valorilor olimpismului in societate.

In timp ce urmaream Jocurilor Olimpice London 2012, Inspire a generation… acestea m-au inspirat.

3 motivatii pentru nasterea programului THE OLYMPICS:

http://andra-cretu.com/blog/jocurile-olimpice-londra-2012-cel-mai-important-eveniment-mondial-al-momentului/

http://andra-cretu.com/blog/jocurile-olimpice-si-evanghelie-zappa-evangelos-zappas/

http://andra-cretu.com/blog/jocurile-paralimpice-londra-2012/

Olimpismul este un concept de cultura cu caracter de universalitate, care are in prim plan omul si conditia umana, de aici  olimpismul vazut ca factor de apropiere intre oameni, dincolo de optiuni politice, religioase etc.

Acesta s-a impus de-a lungul istoriei, printr-un set de valori, cele mai importante fiind: respectul si demnitatea.

* respectul fata de adversar, considerat drept partener de intrecere, relatiile promovate fiind cele de asociere, de parteneriat

* demnitate, modestie in victorie si seninatate in infrangeri

Toate acestea sunt bazele conceptului fair-play, ” esenta sportului, bunul cel mai de pret al acestuia, chintesenta corectitudinii”  – Gabriela Costiu, instructor de sport.  In lucrarea sa “ Olimpism si fair-play”, am gasit cateva idei despre olimpism care mi-au placut si pe care le prezint, mai departe, in cateva cuvinte.

<Datorita acestor valori, olimpismul a depasit granitele sportului, ajungand sa influenteze domenii variate, pe care le-a pus intr-o lumina valorica superioara ( economie, arta, stiinta).

Conceptul de olimpism evidentiaza sportul ca un puternic factor educativ, care are drept scop perfectionarea fiintei umane, in toata compexitatea sa, de aceea sportul trebuie perceput ca fiind in slujba dezvoltarii omului si a construirii unei societati umane avansate.

Sportul, cu o istorie milenara, imbogatindu-se continuu dar mentinandu-si, in acelasi timp traditiile, faciliteaza relatiile interumane prin promovarea unor valori cum sunt: respectul, solidaritatea, prietenia, determinarea, tenacitatea, spiritul de echipa.

Olimpismul este cultura, in masura in care performanta, in orice activitate, reprezinta creatie, pentru ca presupune descoperirea unor disponibilitati si resurse umane interioare, care se valorifica la cele mai inalte cote.>

Toti cei care au performanta in domeniile lor, reprezinta modele, mai ales pentru copii si tineri, iar noi, adultii, avem datoria morala de a contribui la evidentierea si sustinerea unor astfel de modele, la dezvoltarea spiritului olimpic, in general, cu toate valorile acestuia.

Aceste valori se regasesc intre valorile Hearty Concept, de aici si apropierea pentru olimpism si ideea pentru THE OLYMPICS, programul de responsabilitate sociala pentru care am dat START pe data de 18.12.2012,  in cadrul intalnirii Christmas TEA & Social Responsibility.

Introducerea pentru ceea ce inseamna responsabilitate sociala a fost facuta de Luminita Oprea, autor al primelor carti despre  Responsabilitate Sociala, in Romania ( CSR – Vector, 2011, CSR- de la teorie  la practica, 2005).

Unul dintre promotorii acestui concept in Romania, Luminita, preda studentilor de la Facultatea De Jurnalism Stiintele Comunicarii cursul CSR, incercand sa trezeasca in ei, in acelasi timp, responsabilitatea personala.

« Voi continua sa fac acest lucru> spune Luminita< pentru ca, prin ceea ce mi-a daruit natura si pentru care sunt recunoscatoare, am devenit o resursa motivationala, o sursa de informatie esentiala pentru acele persoane care sunt intr-un proces de autocunoastere, pe tot parcursul vietii »

Programele de responsabilitate sociala sunt mai mult decat actiuni filantropice, cum sunt percepute inca de unele companii.

Un program de responsabilitate sociala are un tel care poate fi atins prin mai multe proiecte cu obiective SMART, cu impact social si este un program care se dezvolta in timp, devenind traditie.

De aceea, pentru evenimentul 5 o’clock@ 6 o’clock din decembrie, am creat un cadru in care traditia colindelor de Craciun s-a impletit cu responsabilitatea sociala si cu traditia milenara a ceaiului.

Prietenii de la Livada cu ceai…au fost prezenti.

Ne-au incantat  cu povesti captivante despre istoria si traditia ceaiului si cu o demonstratie a ritualului ceaiului japonez Matcha.

In magazinele Livada Cu Ceai gasim ceaiuri rare, amestecuri voluptoase de fructe, flori si ceai, portelanuri fine,  delicaterii menite sa ne incante sufletul in momentele  de evadare din cotidian si de grijile de zi cu zi. Mai mult de atat, acolo ne simtim intotdeauna oaspeti nu doar clienti, iar gazdele stiu sa adauge, fiecarei cutii cu ceai, o poveste.

Livada cu ceai… este inainte de toate, ea insasi un concept, “ un loc de poveste, indragit de toti cei ce cauta un fenomen frumos si sanatos, ce vine de la rasarit si poate fi asezat cu drag intr-o ceasca luminoasa, sa bucure sufletele noastre de romani iubitori de poveste, poezie, frumos si noutate”

Astfel, savurand un  Christmas TEA, intr-o atmosfera cu colinde, toti cei prezenti, am dorit traditie conceptului de responsabilitate sociala si  programului THE OLYMPICSsa-i fie de bun augur!!!!

 

 

 

 


 

posted under Hearty Concept
 
  • Log in